csrf
Oirschotvoorelkaar logo
Oirschotvoorelkaar

Ben jij de gezellige chauffeur die wij zoeken

Vind je autorijden leuk? Ben je geen scheurneus en stel je veiligheid voorop? En maak je graag een praatje met de kinderen (met een beperking) onderweg? Wie weet ben jij dan wel geschikt als onze nieuwe chauffeur. Maak je belangrijk voor een speciale doelgroep en kom ons vrijwilligersteam versterken! We zijn op zoek naar een enthousiaste chauffeur(s) die het leuk vindt om kinderen met een beperking van thuis of school op te halen en te vervoeren naar een locatie (Eindhoven) waar we groepsbegeleiding bieden. Van al onze andere vrijwilligers horen wij regelmatig dat er geen leukere vrijwilligersfunctie bestaat dan deze! Hier zijn we erg trots op. Zij zijn van mening dat ze er ook zoveel voor terug te krijgen; niet alleen vanuit de organisatie maar ook vanuit de cliënten! Per rit ben je ongeveer anderhalf tot twee uur bezig/onderweg. Het is geheel aan jou hoeveel ritjes je zou willen rijden. Om onze cliënten duidelijkheid te bieden, zouden we het wel fijn vinden als je ons komt versterken voor een langere tijd. Uiteraard mag je gebruik maken van een auto van Active4you. Mocht je in aanmerking willen komen voor een kilometervergoeding, dan is dit mogelijk (max. 10 km per enkele rit). We zoeken voornamelijk iemand voor de volgende dagen: woensdag, vrijdag, zaterdag. Woensdag tijden: tussen 12.00 en 13.15 uur – en/of tussen 17.45 en 19.00 uur Vrijdag tijden: tussen 16.00 en 17.15 uur – en/of tussen 21.45 en 22.30 uur Zaterdag tijden: tussen 9.15 en 10.00 uur – en/of tussen 16.15 en 17.15 uur Voordat je alleen op pad gaat met de cliënten krijg je uiteraard een inwerkperiode (twee of meer oefenritten met een begeleider). Wij vinden het belangrijk dat je weet wat er van je verwacht wordt en dat je weet hoe je met de cliënten om kan gaan. Wil je eerst meer over ons als organisatie lezen voordat je ergens aan begint? Kijk dan eens op [website verborgen] Hopelijk ben je hierna gemotiveerd om je aan te melden bij ons team!

Lees meer

structureel

Oirschot

Vervoer & transport

Beschrijving

Vind je autorijden leuk? Ben je geen scheurneus en stel je veiligheid voorop? En maak je graag een praatje met de kinderen (met een beperking) onderweg?
Wie weet ben jij dan wel geschikt als onze nieuwe chauffeur. Maak je belangrijk voor een speciale doelgroep en kom ons vrijwilligersteam versterken!

We zijn op zoek naar een enthousiaste chauffeur(s) die het leuk vindt om kinderen met een beperking van thuis of school op te halen en te vervoeren naar een locatie (Eindhoven) waar we groepsbegeleiding bieden. Van al onze andere vrijwilligers horen wij regelmatig dat er geen leukere vrijwilligersfunctie bestaat dan deze! Hier zijn we erg trots op. Zij zijn van mening dat ze er ook zoveel voor terug te krijgen; niet alleen vanuit de organisatie maar ook vanuit de cliënten!

Per rit ben je ongeveer anderhalf tot twee uur bezig/onderweg. Het is geheel aan jou hoeveel ritjes je zou willen rijden. Om onze cliënten duidelijkheid te bieden, zouden we het wel fijn vinden als je ons komt versterken voor een langere tijd. Uiteraard mag je gebruik maken van een auto van Active4you. Mocht je in aanmerking willen komen voor een kilometervergoeding, dan is dit mogelijk (max. 10 km per enkele rit).

We zoeken voornamelijk iemand voor de volgende dagen: woensdag, vrijdag, zaterdag.
Woensdag tijden: tussen 12.00 en 13.15 uur – en/of tussen 17.45 en 19.00 uur
Vrijdag tijden: tussen 16.00 en 17.15 uur – en/of tussen 21.45 en 22.30 uur
Zaterdag tijden: tussen 9.15 en 10.00 uur – en/of tussen 16.15 en 17.15 uur

Voordat je alleen op pad gaat met de cliënten krijg je uiteraard een inwerkperiode (twee of meer oefenritten met een begeleider). Wij vinden het belangrijk dat je weet wat er van je verwacht wordt en dat je weet hoe je met de cliënten om kan gaan.

Wil je eerst meer over ons als organisatie lezen voordat je ergens aan begint? Kijk dan eens op [website verborgen]
Hopelijk ben je hierna gemotiveerd om je aan te melden bij ons team!

Praktische informatie

Locatie

Oirschot

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Eersel, Oirschot, Best, Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden

Autisme Lotgenotenactiviteiten Ondersteunen

Autisme Informatie Centrum De Kempen

Het AIC (Autisme Informatie Centrum) De Kempen, is op zoek naar gastvrouwen en gastheren voor het informatiecentrum in Eersel. Daar is ruimte voor lotgenotencontact en er is een mediatheek met onder andere boeken en films. Het informatiecentrum is gevestigd in D'n Achterum aan de Voortseweg 9 in Eersel. Elke 1ste vrijdag van de maand, tussen 9.30 en 11.30 uur is er een inloopochtend. In schoolvakanties en in de maanden juli en augustus is er geen inloopochtend. Daarnaast hebben we maandelijks een thema-avond en diverse (6-wekelijkse) lotgenotencontactgroepen. Ook wordt op onze website veel informatie aangeboden over allerlei onderwerpen die betrekking hebben op autisme. Ben je al wat langer bekend met autisme en voel je iets voor het werk van het informatiecentrum? Meld je dan aan als vrijwilliger! Jouw ervaringsdeskundigheid kan zo anderen helpen. Wat doe je als gastvrouw/heer in het informatiecentrum? Je informeert en adviseert en je biedt een luisterend oor. Wat vraagt het AIC? Je kent de problematiek rond autisme, je deelt graag kennis en ervaring met anderen en je kunt goed luisteren. Het AIC biedt je naast bijzonder vrijwilligerswerk waar je echt het verschil kunt maken, ook cursussen en trainingen aan.

Structureel
Eindhoven, Veldhoven, Waalre, Eersel, Best, Son en Breugel, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Helmond, Geldrop-Mierlo, Meierijstad, Asten, Valkenswaard, Oirschot

Enthousiaste vrijwilliger voor de ELE Rally

Stichting ELE Rally

Ben jij de enthousiaste vrijwilliger die actief wil meewerken aan de 59e editie van de ELE Rally? Wil je de rallysport van dichtbij ervaren? Dat kan! De Stichting ELE Rally is een van de meest vooraanstaande officiële clubs in Nederland en organiseert al tientallen jaren een autorally in de omgeving van Eindhoven, die meetelt voor het Nederlands Rally Kampioenschap. In 2024 doen we dit voor de 59e keer op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei. Om de organisatie van de rally, waar ongeveer 120 equipes aan deelnemen, rond te krijgen, hebben we vele honderden vrijwilligers nodig. Deze vrijwilligers worden ingezet tijdens het evenement en in de voorbereiding. Voor de komende editie zijn we nog op zoek naar mensen die een gezellige dag of dagen willen hebben en tegelijkertijd ons evenement willen ondersteunen. De ondersteuning kan op verschillende gebieden plaatsvinden, zoals: • Kassabemanningen bij onze klassementsproeven op vrijdagavond en/of zaterdag, gedurende enkele uren (5 – 8 uur). • Hulp bij diverse activiteiten op de wedstrijddagen. • Ondersteuning bij het opbouwen/onderhouden en afbreken van het servicepark, de plek waar alle rallyauto’s meerdere malen per wedstrijddag komen voor nieuwe banden, brandstof en ander noodzakelijk onderhoud. • Publiekassistentie; rond de verschillende klassementsproeven zijn er maatregelen nodig om het verkeer en parkeren te reguleren. • Distributie van materialen, zoals verkeersborden, hekken, lunchpakketten, etc., gedurende meerdere dagen. Deze functies kosten maar enkele uren tijd en een beperkte beschikbaarheid van een ochtend/avond/dag behoort ook tot de mogelijkheden. Je aansluiten bij ons kost niets. De enige kosten die je hebt, is het investeren van vrije tijd. Wat hebben wij jou te bieden: • Een gezellige dag of dagen bij een van de grootste autosportevenementen van Nederland • Informele en open sfeer in een professioneel team • De ELE Rally van dichtbij meemaken • Voor eten en drinken wordt altijd gezorgd • Een ELE Rally goodiebag Het is ook mogelijk dat men zich als official aanmeldt om zo direct aan de klassementsproeven te staan waar de actie op snelheid te beleven is. Als je nog geen idee hebt wat bij je past, geen probleem. Samen met jou bekijken we wat je wilt. Meld je aan en geniet als vrijwilliger samen met ons van deze gezellige dagen! Lees meer over ELE Rally op onze website

20-05-2024 en 6 meer
Jongeren
(kleine) groepen
Eindhoven, Helmond, Heeze-Leende, Valkenswaard, Laarbeek, Meierijstad, Best, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Asten, Bladel

Dromen uit laten komen voor kind met trauma

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Je geeft een kind met een trauma een cadeau voor het leven! Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Stuur dan een bericht.

Structureel
Waalre, Eindhoven, Eersel, Reusel-De Mierden, Best, Heeze-Leende, Helmond, Deurne, Geldrop-Mierlo, Oirschot, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Laarbeek, Gemert-Bakel, Asten, Someren, Valkenswaard, Bladel, Son en Breugel, Bergeijk

Pieter zoekt een mentor!

Mentorschap Zuidoost Brabant, Stichting

Pieter zoekt een mentor! Pieter is een man die woont in een zorginstelling. Onlangs is zijn moeder overleden en Pieter heeft nu geen ouders meer. Zijn enige zus woont in het buitenland. Pieter krijgt geen bezoek meer en hij gaat ook niet meer koffiedrinken met een groot stuk appelgebak op een terrasje wat hij zo fijn vindt. Nu moet Pieter naar de tandarts en de begeleiders van de zorginstelling zitten met de vraag: wie geeft toestemming voor een behandeling onder narcose. Pieter kan zelf geen toestemming geven, want hij begrijpt niet wat er van hem wordt gevraagd. Vroeger werd de moeder van Pieter gebeld en zij tekende een toestemmingsverklaring. Pieter heeft een mentor nodig! Iemand die regelmatig langs gaat bij Pieter, hem leert kennen en weet wat hij leuk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken), die Pieter zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt en de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien. Mentorschap Zuidoost Brabant zoekt vrijwilligers die mentor willen worden voor mensen zoals Pieter. Deze vrijwilligers krijgen een basistraining zodat ze goed uitgerust hun taak kunnen doen. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten met andere mentoren waar ingegaan wordt op vragen die er leven bij mentoren, waar verdieping in de materie wordt aangereikt. Ook is er altijd ondersteuning van één van de van de stichting. Het mentorschap is een taak die in de wet is vastgelegd. De tijd die het van de mentor vraagt is afhankelijk van de cliënt en zijn situatie. Maar gemiddeld vraagt het 2 á 3 uur per twee weken. De ene keer is een bezoekje voldoende en de volgende keer gaat u mee naar het ziekenhuis voor een behandeling en kost het een middag. Spreekt bovenstaande u aan en kunt u zich vinden in het volgende profiel een mentor is een vrijwilliger die… …goed kan communiceren …initiatiefrijk is …vaardig is in besluiten en handelen …goed kan samenwerken …onafhankelijk en integer is …grenzen kan stellen …het eigen gedrag kritisch kan bekijken neem dan gerust contact op met Mentorschap Zuidoost Brabant www.mentorschapzobrabant.nl

Structureel
Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre, Helmond, Deurne, Geldrop-Mierlo, Eersel, Oirschot, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Laarbeek, Gemert-Bakel, Asten, Someren, Valkenswaard, Bergeijk, Bladel, Son en Breugel, Best, Reusel-De Mierden

Mentoren voor kwetsbare mensen

Mentorschap Zuidoost Brabant, Stichting

Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant zoekt vrijwilligers om kwetsbare mensen te ondersteunen om de regie over hun eigen leven te houden. Mentorschap Zuidoost Brabant zorgt voor werving, opleiding en ondersteuning van mentoren. Wilt u echt iets voor een ander betekenen? Meldt u aan als mentor!

Structureel